Reacties cursisten

Hieronder een aantal reacties van de E-learning cursisten die de cursus gevolgd hebben;

December 2016 - Linda Busschers;

Ben nu echt even gaan zitten voor mijn Kruidencursus van afgelopen jaar.

Mijn doel is bereikt, kan de Maan nu de hele cyclus volgen Snap hoe natuurlijk de ebben & vloeden elkaar afwisselen; de elementen logisch herkennen.

Afgelopen jaar ben ik me weer bewuster gaan worden van de keuzes die ik maken kan.

Bijvoorbeeld om een Talking stick in elkaar te knutselen. Uiteindelijk niet voor sering maar rozenhout gekozen...

Tijdens het volgen van de cursus maakte randomstandigheden, dat ik met enige regelmaat niet in tempo kon werken, dat ik wilde. Ga wel door met oefenen met meer inzicht over hoe ik de randomstandigheden kan verbeteren. Veel heeft te maken met mijn manuele handicap en daardoor niet goed met pc kan omgaan. Feit dat ik genoodzaakt linkshandig dingen moet oplossen in een rechts ingerichte maatschappij.

Denk dat het vormtekenen van de vrije school met het lemniscaat functioneert.

De schrijfopdracht richting het einde van mijn cursus had ik naar eigen believen opgenomen. Sinds een voorval op mijn vijftiende dacht ik over mezelf uitsluitend holle frasen kon fabriceren. Daarom schreef ik veel mooie woorden & gedichten van een ander, met mogelijk naam,  over; tijdsinvulling. In deze periode is het eindelijk gelukt om mijn eigen levensverhaal 'vast' te leggen. Heb het met iemand kunnen delen. Kreeg terug dat ik met een kleurrijk palet in het leven sta. Heel erg fijn om zo'n compliment te krijgen.

Rond het einde van de cursus stond deelname 'het gezamenlijk maken van een Natuurmandala' op de agenda; wilde als afsluiting wel naar IJmuiden komen voor iets dergelijks. Uiteindelijk is das Veilchen 'a capella' kunnen zingen concreet mijn persoonlijke afsluiter geworden. Tijdens het inlezen van de les herkende ik dit mooie gedicht van Goethe mee, in gedachten zong ik zalig mee. Deze bewerking van componist Reichard was zo terug te vinden in mijn documentatie. Alleen werd het een behoorlijk tour om iemand te vinden die de pianopartij wilde inspelen. Ongeveer 3 weken geleden dan toch gelukt; gaaf, heb wel 10 jaar niet aan stemtraining gedaan. Ben gaan oefenen en ontdekt dat het me goed afgaat de melodielijn neer te zetten. Belangrijker nog: ik heb er plezier in gekregen om weer wat in te studeren. Gisteren heb ik het op mijn werk in de theaterzaal gepresenteerd. De afsluiter van deze cursus.

'das Veilchen” heeft een kansje gekregen opgenomen te worden in een voorstelling...

Dankbaar dat ik nieuwsgierig werd door het maken van een kruidenkalender, hierdoor heb ik Yvonne persoonlijk ontmoet. Ze heeft mijn waardering gevonden en werd blij van het volgen van de cursus. Zozeer zelfs dat ik een doorstart ga maken naar haar Kruidenwijs. Het wordt vast een heus genoegen...

februari 2016 - Marjan Bongaards;

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in kruiden. Vaak deed ik ze na tekenen of in een bloemenpers.

Bij oorpijn of andere kwaaltjes ging ik zoeken in een kruidenboekje voor een middeltje. Ik was toen nog maar 12 jaar.

Verder was er niemand die mij een beetje wegwijs kon maken op het kruidengebied.

Daardoor kwamen de kruiden een beetje op de achtergrond totdat ik een opleiding deed waar wat kennis over kruiden goed van pas zou komen.

Ik ben een beetje gaan rondsnuffelen op internet en kwam op de site van Heks en Kruid en las over de E-learning kruidencursus.

Het is een hele leuke maar ook een leerzame cursus. Per maand een kruid is heel prettig.

Je bent intensief met het kruid van die maand bezig door informatie op te nemen maar ook door het zoeken in de natuur en dan het kruid te zien, in je op te nemen en vooral te voelen. Je leert te werken met het kruid door een thee, een zalf of lotion te maken maar ook iets te maken als een amulet en kruidenbuidel of een volle maanviering te doen.

Door er op een leuke manier mee bezig te zijn neem je het kruid echt goed in je op.

Vaak moet je bij een andere cursus de informatie naar binnen stampen maar dat is bij deze cursus helemaal niet aan de orde. Nu loop ik buiten te zoeken naar kruiden voor de cursus en word ik ook nog eens nieuwsgierig naar de andere kruiden die er naast staan.

Ik voel me veel meer verbonden met de natuur en daar word ik echt heel erg blij van.

De natuur heeft echt veel te bieden, onze voorouders wisten het wel maar wij zijn het een beetje vergeten.

Een kruidige groet, Marjan.

Laatste wijziging: Wednesday, 7 December 2016, 11:47 AM